Masa do ciasta jest niezmiernie ważna, szczególnie przy przepisach na torty i przy ciastach w których używamy biszkoptu. Masa do ciasta z tego przepisu jest fantastycznie gładka, słodka ale nie za słodka i polecam używać ją w torcie (przepis na tort z taką masą będzie tematem kolejnego poradnika).
Krem budyniowy do biszkoptu łatwo się robi i nie jest to trudny przepis. Tak naprawdę przy takim kremie do ciasta najważniejszy będzie wybór dobrego budyniu w proszku. Już nawet nie mówię tutaj o tym, aby budyń był tym z wyższej półki od dobrego producenta ale też chodzi o wybór smaku. Prosty krem do ciasta wyjdzie nam najlepiej z budyniem waniliowym, który łatwo można zmieniać. Przykładowo dodając trochę kawy espresso. Ciasto i krem budyniowy to jedno z najlepszych połączeń i wykonanie tortu od podstaw jak wiadomo zajmuje więcej czasu niż jakiekolwiek ciasto ale efekt będzie taki jak z cukierni a nawet lepszy. Zresztą zobaczycie w następnym poradniku. No i taka masa do ciasta też smakuję świetnie "z palca" :)