Jak zrobić krem czekoladowy

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Ciasta i torty
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 21.07.2013 / 18:40
  • Odsłony: 22 647
  • Ocena: 5.00
  • Głosy: 1
  •  

Poradnik dodany przez:

BestRecipes

Tylko trzy składniki są potrzebne abyśmy mogli stworzyć piekielnie pyszny krem czekoladowy, który będzie doskonały do przekładania tortów, ciast, biszkoptów i do dekorowania babeczek. Przepis na krem czekoladowy do tortów to podstawa jaką trzeba znać aby można było zrobić wiele ciast z czekoladą. Czekolada, masło i cukier puder - trochę pracy i już masa czekoladowa jest gotowa. A i bardzo dobra jest także do wafli. Przepis na czekoladę która ma być jednym z dodatków do ciast i tortów musi zawierać masło a nie margarynę. Po prostu na margarynie nasz krem czekoladowy nie będzie tak dobrze smakował jak masa czekoladowa z masłem. Pamiętajcie o tym, kupując masło. A w ogóle najlepiej się sprawdzi masło osełkowe a nie jakieś podróby, które mają poniżej 75% tłuszczu. 

Taki przepis na krem czekoladowy do tortów można tez wykorzystać jako nadzienie do np. pączków. Fajnie też się sprawdza zamiast nutelli w ciasteczkach z piekarnika. Zresztą każdy fan czekolady znajdzie swój sposób na wykorzystanie tego kremu czekoladowego. 

  • SKŁADNIKI

  • 100 g czekolady deserowej
  • 150 g masła o temperaturze pokojowej
  • 200 g cukru pudru

Kategoria: Ciasta i desery > Ciasta i torty

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić krem czekoladowy skomentowało 0 osób.

Pozostało 1500 znaków