Krem kokosowy to taki wstęp do filmu w którym będzie przepis na biszkoptowego mazurka właśnie z kremem kokosowym. Przepis daję osobno bo ten krem można wykorzystać do innych ciast i deserów także, więc jak dla mnie to taki osobny poradnik.
Przepis na krem kokosowy w tym wykonaniu to lata praktyki i doświadczeń jeżeli chodzi o dobór składników i proporcji (no może bez przesady ale wiadomo o co chodzi :) No i przy wykonywaniu takiego kremu do ciast czy też kremu do tortów pamiętajcie przede wszystkim o wybieraniu produktów wysokiej jakości. Tutaj wszystko wpływa na smak tego kremu a przecież chcemy aby wypadł jak najlepiej. No i miksowanie. Wszystko ma być gładkie i kremowe więc to też będzie test dla waszego sprzętu :) Nie ma co się śpieszyć, krem kokosowy niech na spokojnie wyjdzie wam jak najlepiej aby można było się nim delektować. No i jeżeli uda wam się nie "pochłonąć" już gotowego kremu kokosowego to zapraszam na kolejny poradnik w którym wykorzystamy ten przepis na krem kokosowy.