Krem orzechowy i łatwy przepis na jego zrobienie. Na początku pamiętajcie, że bazą tego kremu do ciasta i tortów jest krem budyniowy z tego przepisu: http://kulinaria.spryciarze.pl/zobacz/jak-zrobic-krem-budyniowy-do-ciast-i-tortow
Do wykonania kremu orzechowego możecie wykorzystać orzechy włoskie lub inne orzechy, które wam najbardziej smakują. Przykładowo krem z orzechów laskowych jest bardzo dobrą propozycją. Sama masa orzechowa w formie kremu to chyba jedna z najlepszych propozycji dla ciast i tortów, które bazują na przekładanym biszkopcie. Także ciasteczka i babeczki świetnie smakują z kremem orzechowym.
Generalnie musicie uważać na dwie rzeczy. Po pierwsze użyte masło musi być jak najlepszej jakości, czyli najlepsze masło osełkowe jakie znajdziecie a po drugie nie dodawajcie zbyt wiele kakao. Szczypta to max płaska łyżeczka.
A wykonanie kremu orzechowego to generalnie jest przygotowanie kremu budyniowego i dodanie zmielonych w blenderze orzechów i kakao. To wszystko moi drodzy.