Jak zrobić krem orzechowy do ciast i tortów

Poradnik dodany przez: Mceno00
20336 0

Krem orzechowy i łatwy przepis na jego zrobienie. Na początku pamiętajcie, że bazą tego kremu do ciasta i tortów jest krem budyniowy z tego przepisu: http://kulinaria.spryciarze.pl/zobacz/jak-zrobic-krem-budyniowy-do-ciast-i-tortow

Do wykonania kremu orzechowego możecie wykorzystać orzechy włoskie lub inne orzechy, które wam najbardziej smakują. Przykładowo krem z orzechów laskowych jest bardzo dobrą propozycją. Sama masa orzechowa w formie kremu to chyba jedna z najlepszych propozycji dla ciast i tortów, które bazują na przekładanym biszkopcie. Także ciasteczka i babeczki świetnie smakują z kremem orzechowym 

Generalnie musicie uważać na dwie rzeczy. Po pierwsze użyte masło musi być jak najlepszej jakości, czyli najlepsze masło osełkowe jakie znajdziecie a po drugie nie dodawajcie zbyt wiele kakao. Szczypta to max płaska łyżeczka.

A wykonanie kremu orzechowego to generalnie jest przygotowanie kremu budyniowego i dodanie zmielonych w blenderze orzechów i kakao. To wszystko moi drodzy.

Składniki:

  • Krem budyniowy:
  • http://kulinaria.spryciarze.pl/zobacz/jak-zrobic-krem-budyniowy-do-ciast-i-tortow
  • szklanka zmielonych orzechów włoskich
  • szczypta kakao
  • 2-3 łyżki alkoholu (opcjonalnie)
  • 1 łyżka cukru pudru

Do poradnika Jak zrobić krem orzechowy do ciast i tortów przypisano następujące tagi:

ciasta i torty krem do ciasta krem do tortów krem orzechowy krem z orzechów laskowych masa orzechowa

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić krem orzechowy do ciast i tortów skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...