Jak zrobić kremowy i aksamitny sernik

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Ciasta i torty
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 19.01.2011 / 17:13
  • Odsłony: 393 240
  • Ocena: 4.80
  • Głosy: 15
  •  
SkutecznieTv
Ekspert

Poradnik dodany przez:

SkutecznieTv

Do poradnika jak zrobić kremowy i aksamitny sernik przypisano następujące tagi:

Delikatny sernik o cudownej aksamitnej, niemal kremowej konsystencji... Niebo w ustach! Powiada się, że w przypadku sernika 70% sukcesu to dobry ser. I to prawda. Najlepszy taki trzykrotnie mielony, o dobrym smaku i świetnej konsystencji jeszcze przed przemieleniem. Jeśli mam czas i chęć na taką zabawę, to jasne, kupuję, mielę i gdy trafiłam na naprawdę dobry twaróg, to mam wspaniały sernik:) Bywa jednak i tak, że albo czasu, albo ochoty brak, a serniczek by się zjadło lub podało gościom na stół... W takich chwilach sięgam po wiaderko gotowego sernikowego twarogu, które są dostępne niemal w każdym markecie i mielenie oraz przygotowanie twarogu mam z głowy. Potem tylko dobór odpowiednich składników, mieszanie i pieczenie. A po 2 godzinach mam na stole wspaniały, aksamitny sernik, który zawsze zbiera pochwały gości i znika z talerzy naprawdę prędziutko.

  • SKŁADNIKI

  • 1/2 kostki masła
  • 1 niepełna szklanka cukru (ok. 200 g)
  • 6 jajek
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 1 kg twarogu (można trzykrotnie zmielić. Ja najczęściej biorę taki gotowy twaróg sernikowy z wiaderka który można kupić w każdym markecie)
  • serek waniliowy do posmarowania wierzchu (kilka łyżek)
  • wiórki czekoladowe do przyprószenia

Kategoria: Ciasta i desery > Ciasta i torty

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić kremowy i aksamitny sernik skomentowało 6 osób.

Pozostało 1500 znaków