Jak zrobić krokant - ozdoba do deserów

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Inne
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 05.02.2015 / 11:25
  • Odsłony: 16 215
  • Ocena: 0.00
  • Głosy: 0
  •  

Poradnik dodany przez:

Kilimandzarooo

Do poradnika jak zrobić krokant - ozdoba do deserów przypisano następujące tagi:

Na początek szybka informacja dla tych, którzy nie wiedzą co to jest krokant i dla tych którym nazwa krokant myli się z Croissant. Krokant to nie sposób wymowy pieczywa z ciasta francuskiego. Krokant to posypka do deserów, którą wykonuje się z masła, cukru i siekanych migdałów lub innych orzechów. Taka słodka posypka oryginalnie ma postać drobnych, chrupiących kawałków migdałów lub orzechów w cukrowej glazurze. W tym kulinarnym poradniku będzie natomiast nieco inaczej przedstawiona ta słodka inspiracja. Tutaj stworzone zostaną słodkie ozdoby do ciast i deserów na bazie cukierków toffi lub cukierków o krówkowym smaku. Generalnie można to wykonać na bazie wszystkiego co można stopić i wylać na papier woskowy. 

Jeżeli oprócz przygotowywania słodkości także dbacie o wygląd i dekoracje to jest jeden z pomysłów, którym można się zainteresować i który można wykorzystać przy najbliższej okazji. Słodka posypka w formie chrupiącej ozdoby to inna wersja krokanta. Zobaczcie jak to wygląda i jak szybko coś takiego przygotować.

Kategoria: Ciasta i desery > Inne

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić krokant - ozdoba do deserów skomentowało 0 osób.

Pozostało 1500 znaków