Na początek szybka informacja dla tych, którzy nie wiedzą co to jest krokant i dla tych którym nazwa krokant myli się z Croissant. Krokant to nie sposób wymowy pieczywa z ciasta francuskiego. Krokant to posypka do deserów, którą wykonuje się z masła, cukru i siekanych migdałów lub innych orzechów. Taka słodka posypka oryginalnie ma postać drobnych, chrupiących kawałków migdałów lub orzechów w cukrowej glazurze. W tym kulinarnym poradniku będzie natomiast nieco inaczej przedstawiona ta słodka inspiracja. Tutaj stworzone zostaną słodkie ozdoby do ciast i deserów na bazie cukierków toffi lub cukierków o krówkowym smaku. Generalnie można to wykonać na bazie wszystkiego co można stopić i wylać na papier woskowy.
Jeżeli oprócz przygotowywania słodkości także dbacie o wygląd i dekoracje to jest jeden z pomysłów, którym można się zainteresować i który można wykorzystać przy najbliższej okazji. Słodka posypka w formie chrupiącej ozdoby to inna wersja krokanta. Zobaczcie jak to wygląda i jak szybko coś takiego przygotować.