Jak zrobić królika z musztardą, boczkiem i winem

Poradnik dodany przez: kulinarnatv
13612 0

Przepis wideo pokazuje sposób na wykonanie dania na szczególna okazję. Coś niestandardowego, co bardzo rzadko mamy okazje próbować. Czy to będą święta, czy wyjątkowe spotkanie rodzinne albo jakiś inny ważny dzień, pomysłem na specjalne danie jest pieczony królik z gruboziarnistą musztardą, aromatycznym wędzonym boczkiem i białym wytrawnym winem. Danie z królika będzie wyjątkowe z dwóch względów. Po pierwsze smak mięsa króliczego jest wyjątkowy a po drugie samo podanie już czegoś innego niż mięsa które spożywamy na co dzień jest czymś zaskakującym.  Co ciekawe, taki pieczony królik jest bardziej zaskakująca pozycja kulinarną w dzisiejszych czasach niż dania z krewetek. 

Samo pieczenie królika wymaga najpierw jego podsmażenia, więc lekko smażony królik wchodzi do piekarnika a potem już dzieje się czysta magia. Zobaczcie dokładnie jak to wszystko wygląda w tym poradniku i życzę smacznego.

Więcej przepisów i inspiracji kulinarnych znajdziecie na tym profilu i na stronie: http://www.kulinarnatv.pl/film.php?id=653

Składniki:

  • królik - 1 szt
  • boczek wędzony - 150 g
  • marchewka - 2 szt
  • cebula - 2 szt
  • seler naciowy - 2 łodygi
  • musztarda gruboziarnista - 1/2 słoiczka
  • białe wytrawne wino - 1 kieliszek
  • miód
  • śmietanka słodka
  • masło
  • oliwa z oliwek
  • tymianek
  • szczypiorek
  • sól i pieprz

Do poradnika Jak zrobić królika z musztardą, boczkiem i winem przypisano następujące tagi:

królik pieczony królik królik przepisy pieczenie królika danie z królika smażony królik przepis na królika

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić królika z musztardą, boczkiem i winem skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...