Ciasta i torty są pyszne i chyba nie ma osoby, która nie kocha słodkości. Zbliża się lato zatem i sezon na rabarbar, warto więc przygotować ciasto z rabarbarem. Jego zaletą po za oczywiście obłędnym smakiem jest to, że bardzo łatwo się je przygotowuje i nawet laik kulinarny sobie z tym poradzi. To doskonałe ciasto na niedzielę, jak i na co dzień. Zresztą nie trzeba okazji by je przygotować i cieszyć się tym wyjątkowym smakiem. Potrzebujemy wysokie naczynie, w którym umieszczamy mąkę, cukier, zmielone orzechy, jak i proszek do pieczenia. Następnie warto dodać łyżkę cynamonu, dzięki temu ciasto będzie jeszcze bardziej aromatyczne. Osoby, które lubią intensywny i wyrazisty smak powinny dodać jeszcze łyżeczkę imbiru. Teraz pozostaje nam wymieszać suche składniki i dodać jajko oraz zimne masło. Całość miksujemy na wysokich obrotach, aż do całkowitego połączenia się ciasta. Przygotowane ciasto dzielimy na pół i umieszczamy w lodówce. Teraz przygotowujemy budyń, można wykonać go samodzielnie, bądź też wykorzystać ten z proszku. Wyjmujemy ciasto z lodówki, następnie trzeba jedną kulkę ciasta, którą następnie pieczemy w piekarniku. Gdy ciasto jest upieczone koniecznie należy nałożyć na nie rabarbar z cukrem, następnie budyń i całość udekorować kruchym ciastem. Kruche ciasto z kruszonką pieczemy przez 40 minut w temperaturze 180 stopni. To ciasto z rabarbarem jest tak smaczne, że zniknie od razu ze stołu. Jego zaletą jest także kruszonka do ciasta, która jest smaczna i jednocześnie bardzo chrupiąca. Zatem jeżeli nie masz pomysłu na deser, a masz ochotę na coś słodkiego przygotuj to pyszne ciasto. To zajmie ci tylko chwilę.