Jak zrobić kurczaka curry po chińsku

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Drób
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 06.02.2014 / 09:42
  • Odsłony: 17 135
  • Ocena: 5.00
  • Głosy: 1
  •  

Poradnik dodany przez:

ZdrowoGotuje

Do poradnika jak zrobić kurczaka curry po chińsku przypisano następujące tagi:

Dzisiejszym odcinkiem wracamy do kuchni chińskiej. Kurczak curry to danie smaczne i zdrowe. O zdrowotnych właściwościach kapusty i cebuli chyba nie trzeba nikomu przypominać:) Zapraszamy do oglądania i gotowania.

Kurczak po chińsku to przepis na obiad który będzie nieco różnił się od klasycznej kuchni jaka gości w naszym kulinarnym menu. Co prawda sam kurczak nie jest niczym wyjątkowym jako pomysł na obiad ale jego sposób przygotowania, odpowiednie przyprawy i dodatki powodują, że nasz kurczak curry staje się wyjątkowym daniem które mieliście okazję jeść pewnie tylko w restauracji. 

Przepis nie jest skomplikowany ale w niektórych momentach trzeba działać dosyć precyzyjnie. Nie martwcie się, wszystko będzie pokazane i wytłumaczone w tym poradniku. 

Zachęcam do spróbowania i skorzystania z tego przepisu bo przecież warto wprowadzać do swojej kuchni nowe smaki i nowe pomysły na klasyczne dania. Gdy zastanawiacie się co na obiad przygotować to poszukajcie czegoś nowego, czegoś co jeszcze u was nie gościło

  • SKŁADNIKI

  • SOS:
  • - 100ml wody
  • - 2 łyżki ciemnego sosu sojowego
  • - 1 łyżka słodkiego sosu chilli
  • - 1 płaska łyżeczka cukru
  • - 1 płaska łyżeczka soli
  • - 1 łyżeczka curry
  • - odrobina pieprzu
  • - odrobina imbiru
  • POTRAWA:
  • - 300g cebuli
  • - 800g białej kapusty
  • - 3 łyżki słodkiego sosu chilli
  • - 1 duży ząbek czosnku
  • - 50g masła klarowanego/ oleju kokosowego
  • - przyprawy: curry; sól; pieprz; imbir; słodka papryka
  • - mąka ziemniaczana do ewentualnego zagęszczenia

Kategoria: Dania mięsne > Drób

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić kurczaka curry po chińsku skomentowało 0 osób.

Pozostało 1500 znaków