Jak zrobić kurczaka duszonego z czosnkiem

Poradnik dodany przez: Wiktorren 30 Oct, 2009 - Drób
53856 3.88

Kurczak duszony z czosnkiem, czyli prosta potrawa dla tych, co lubią drób w każdej postaci. Jest to dość niskokaloryczna potrawa, ponieważ nie wykorzystujemy tutaj dużej ilości tłuszczu ponieważ proces przyrządzania polega na duszeniu. Kilka wskazówek: Każde udko przekrajamy na dwa mniejsze kawałki. Nacieramy czosnkiem a następnie posypujemy przyprawami. Odkładamy na 30 minut aby kurczak nabrał aromatu. Rozgrzewamy na patelni niewielką ilość oleju. Obsmażamy każdy kawałek z obu stron w celu uzyskania złotawego koloru skórki. Tak obsmażony drób przekładamy do rondla. Wlewamy resztkę oleju z patelni oraz trochę wody. Dusimy na małym ogniu aż do uzyskania miękkości mięsa. Co jakiś czas sprawdzamy ilość wody w rondlu i w razie potrzeby dolewamy. Smacznego !

Składniki:

  • * Kurze udka
  • * Czosnek (może być granulowany)
  • * Przyprawy (dowolnie)
  • * Olej do smażenia

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak zrobić kurczaka duszonego z czosnkiem przypisano następujące tagi:

jedzenie mięso czosnek kurczak drób duszony duszonego

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić kurczaka duszonego z czosnkiem skomentowało 2 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...