Jak zrobić kurczaka faszerowanego wątróbką

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Drób
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 18.03.2017 / 08:00
  • Odsłony: 1 635
  • Ocena: 0.00
  • Głosy: 0
  •  

Poradnik dodany przez:

ambasadasmaku

Do poradnika jak zrobić kurczaka faszerowanego wątróbką przypisano następujące tagi:

Potrawy z mięsa świecą triumfy na całym świecie! Są nie tylko pożywne, ale również można je przygotować na naprawdę wiele sposobów. Kompozycje smakowe, które można przygotować z nimi w roli głównej są naprawdę różne! W naszym internetowym poradniku prezentujemy pomysł na obiad z kurczaka, do jego wykonania będzie potrzebny: wspomniany kurczak i wątróbka. Będzie to naprawdę świetna potrawa :) Drób to świetny typ mięsa do wykorzystania jako pomysł na obiad. Jest on naprawdę popularny na całym świecie i podawany w różnych formach od nuggetsów po aromatyczne dania takie jak kurczak pieczony w piekarniku. Wprowadź nowość do swojej kuchni i zrób przepysznego kurczaka faszerowanego wątróbką!

 

Przygotowanie (informacje od autora): Kurczaka myje. Nacieram wnętrze kurczaka solą, pieprzem, sokiem z cytryny, majerankiem, czosnkiem. Podobnie robię z wierzchu. Odstawiam do lodówki na 2-3h. To idealny moment żeby bułkę namoczyć w mleku. Wątróbkę delikatnie obtaczam w mące i podsmażam na klarowanym maśle. Białko ubijam na pianę. Ucieram masło na puszystą masę. Dodaję żółtko, ucieram. Pianę z białka powoli dodaję do masy maślanej. Namoczoną bułkę odsączam, rozgniatam i dodaję do masła.Wszystko mieszam. Wątróbkę drobno siekam, tak jak zieleninę. Mieszam wątróbkę z zieleniną oraz masą z masła, jajka i bułki, doprawiam szczyptą gałki muszkatołowej. Nadziewam kurczaka i spinam wykałaczkami. Kurczaka przekładam do brytfanki posmarowanej masłem. Piekę kurczaka przez godzinę w 200st. C. W trakcie pieczenia polewam kurczaka powstałym sosem.

music:TITLE: A Way For MeARTIST: NICOLAI HEIDLAS

CC BY License 4.0

  • SKŁADNIKI

  • Marynata:
  • - sok z połowy cytryny
  • - 3 ząbki czosnku
  • - sól i pieprz
  • - majeranek
  • Farsz:
  • - wątróbka drobiowa
  • - 1/2 kostki masła
  • - 1 jajko
  • - 1 bułka do namoczenia
  • - 2 szklanki mleka
  • - świeży koper i pietruszka po kilka pęczków (u mnie pietruszka)
  • - gałka muszkatołowa

Kategoria: Dania mięsne > Drób

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić kurczaka faszerowanego wątróbką skomentowało 0 osób.

Pozostało 1500 znaków