Jak zrobić kurczaka Kung Pao

Poradnik dodany przez: Darko73 07 Mar, 2013 - Drób
11351 2.5

Klasyk Kung Pao i ciekawe wykonanie poradnika. Tak czy inaczej przepis sprawdzony, polecam. Prawdziwie chiński smak w domowym zaciszu. Jest trochę składników których trzeba będzie szukać w sklepach ale choć raz warto spróbować czegoś orientalnego.

Składniki:

  • - filety albo lepiej mięso z uda
  • - olej rzepakowy do smażenia (nie wolno na sezamowym)
  • - skrobia kukurydziana
  • - olej sezamowy
  • - wino ryżowe
  • - białe wino
  • - wino cherry
  • - ocet ryżowy
  • - cukier
  • - ostre suszone chili
  • - orzeszki ziemne mogą niesolone albo solone/orzeszki nerkowca
  • - zielona papryka zwykła
  • - czosnek
  • - imbir
  • Blog autora:
  • http://dzikichili.blogspot.com/2012/09/kung-pao-pierwsze-wejscie-smoka.html

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak zrobić kurczaka Kung Pao przypisano następujące tagi:

drób kurczak po chińsku kurczak kung pao przepisy chińskie dania orientalne

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić kurczaka Kung Pao skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...