Jak zrobić kurczaka po japońsku - Tori Karaage

Poradnik dodany przez: smakiswiata 24 Apr, 2009 - Drób
103797 4.67

Tori Karaage, czyli kurczak po japońsku smażony na głębokim oleju. Bardzo łatwe i dobre japońskie danie. Najlepiej podawać z ryżem. Orientalny smak który można samemu osiągnąć.

Składniki:

  • Filety z kurczaka
  • Czosnek
  • olej
  • mąka
  • pieprz
  • Białe wino
  • Japoński sos sojowy
  • Dwa jajka

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak zrobić kurczaka po japońsku - Tori Karaage przypisano następujące tagi:

gotowanie danie kurczak drób tori karaage filety

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić kurczaka po japońsku - Tori Karaage skomentowało 10 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...