Jak zrobić kurczaka teriyaki

Poradnik dodany przez: ogi100
32977 4.54

Kurczak teriyaki to japoński przepis na kurczaka. Sposób przygotowania kurczaka opiera się na specjalnej marynacie i pieczeniu go w piekarniku. Kompozycja przypraw plus dodatek ryżu daje nam specyficzny smak japońskiej kuchni.

Składniki:

  • 2 udka z kurczaka
  • Ryż
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 4 liście sałaty lodowej
  • * Marynata/sos:
  • 2 łyżki octu z białego wina
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • Szczypta pieprzu
  • 1/2 łyżeczki czosnku suszonego
  • 1/2 łyżeczki imbiru suszonego
  • 2 łyżki cukru
  • 100 ml wody lub wina ryżowego
  • * http://www.facebook.com/kochamgotowac

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak zrobić kurczaka teriyaki przypisano następujące tagi:

kurczaka upiec kurczak pieczony drób orientalne orientalny po japońsku kuchnia japońska teriyaki

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić kurczaka teriyaki skomentowało 4 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...