Jak zrobić kurczaka teriyaki

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Drób
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 01.12.2011 / 15:12
  • Odsłony: 32 725
  • Ocena: 4.54
  • Głosy: 13
  •  
ogi100
Ekspert

Poradnik dodany przez:

ogi100

Do poradnika jak zrobić kurczaka teriyaki przypisano następujące tagi:

Kurczak teriyaki to japoński przepis na kurczaka. Sposób przygotowania kurczaka opiera się na specjalnej marynacie i pieczeniu go w piekarniku. Kompozycja przypraw plus dodatek ryżu daje nam specyficzny smak japońskiej kuchni.

  • SKŁADNIKI

  • 2 udka z kurczaka
  • Ryż
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 4 liście sałaty lodowej
  • * Marynata/sos:
  • 2 łyżki octu z białego wina
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • Szczypta pieprzu
  • 1/2 łyżeczki czosnku suszonego
  • 1/2 łyżeczki imbiru suszonego
  • 2 łyżki cukru
  • 100 ml wody lub wina ryżowego
  • * http://www.facebook.com/kochamgotowac

Kategoria: Dania mięsne > Drób

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić kurczaka teriyaki skomentowało 4 osób.

Pozostało 1500 znaków