Jak zrobić kurczaka Tikka w wersji De Care

Poradnik dodany przez: smakiswiata
40810 3.4

Kurczak Tikka Masala to rodzaj grillowanych lub smażonych filetów z kurczaka uprzednio marynowanych (kurczak tikka), podawanych w specjalnym śmietanowym sosie masala. To danie wywodzi sie z kuchni indyjskiej, ale zostalo zaadaptowane przez Brytyjczyków i z powodzeniem przez nich spożywane.

Składniki:

  • 1 łyżka sosu Tikka Masala Nona
  • 1 cebula drobno posiekana w kostkę
  • 1 łyżeczka łagodnej pasty curry Nona
  • 2 łyżki pasty z mięty i kolendry
  • 1 pierś z kurczaka
  • Sos Royal Korma Nona
  • Ryż jaśminowy Smart Chef
  • Mały gęsty jogurt naturalny
  • Olej Carotino do smażenia

Do poradnika Jak zrobić kurczaka Tikka w wersji De Care przypisano następujące tagi:

kuchnia piersi kurczak pierś drób masala indyjska tikka

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić kurczaka Tikka w wersji De Care skomentowało 2 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...