Jak zrobić kurczaka w rozmarynie z boczniakami

Poradnik dodany przez: ogi100 02 Jan, 2013 - Drób
14599 3.5

Rozmarynowy kurczak z boczniakami, czyli pomysł na obiad. Do tego dania użyjemy pałek z kurczaka. Jeśli nie macie boczniaków, to możecie zastąpić je pieczarkami. Smak będzie trochę inny, ale nadal będzie to wyśmienite danie.

Składniki:

  • 8 pałek kurczaka
  • 4 cebule
  • 2 łyżki oleju
  • Zestaw przypraw Rozmarynowy Kurczak Kamis
  • 1 łyżeczka soli
  • 400 g boczniaków
  • 200 ml białego wytrawnego wina
  • 200 ml słodkiej śmietanki 36%
  • Garść świeżego szpinaku
  • 4 plasterki boczku
  • Ziemniaki puree
  • Zaprawszam:
  • facebook.com/kochamgotowac

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak zrobić kurczaka w rozmarynie z boczniakami przypisano następujące tagi:

kurczaka upiec grzyby pieczenie kurczak drób rozmaryn pieczarki grzybami boczniaki pałki kurczaka nóżki kurczaka

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić kurczaka w rozmarynie z boczniakami skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...