Jak zrobić kurczaka w sosie z czarnej fasoli

Poradnik dodany przez: Jolantani
23026 5

Kurczak w sosie z czarnej fasoli, czyli chińszczyzna w angielskim wydaniu. Przepis w skrócie: Piersi kroimy na drobne kawałki i podsmażamy na oleju. Kiedy zrobią się białe, dodajemy sos z czarnej fasoli i odrobinę wody. Wsypujemy resztę warzyw pokrojonych w grubą kostkę i dusimy około 10 minut. Podajemy z białym ryżem. Opcjonalnie pod koniec duszenia można wkroić ostre papryczki chilli, ale to tylko dla wielbicieli ostrego jedzenia. Sprawdzajcie zawsze jak słona jest baza sosu ze słoika. Jeżeli uznacie. że jest ona dla was stanowczo za słona, rozcieńczcie potrawę wodą i dodajcie dwie łyżeczki cukru i odrobinę soku cytryny.

Składniki:

  • 4 piersi z kurczaka
  • 1 cebula
  • 1 marchewka
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka zielona
  • 2 łyżki sosu z czarnej fasoli
  • Olej
  • Woda

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak zrobić kurczaka w sosie z czarnej fasoli przypisano następujące tagi:

kurczaka sos chinska chińskie piersi czarna chińszczyzna kurczak drób fasola sosie fasoli fasolę

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić kurczaka w sosie z czarnej fasoli skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...