Jak zrobić kurczaka z salsą pomidorową

Poradnik dodany przez: okleaya 24 Oct, 2013 - Drób
8785 0

W tym filmiku pokaże Wam jak przyrządzić doskonałą pierś z kurczaka wraz z panierką z parmezanu i sosem - salsa pomidorowa. Całe danie będzie dość intensywne smakowo i ostro. Ja dodaję papryczkę chili i pieprzu cayenne, dzięki czemu smak jest naprawdę pikantny. Smakuje wyśmienicie podane z ryżem i lekką sałatką z rukoli i pomidorków. Naprawdę taka kombinacja smakuje wyśmienicie. Jeśli nie macie pomysłu na przepis na obiad to takie danie idealnie pasuje i z pewnością zaskoczycie nim swoją rodzinę lub znajomych. Pamiętajcie tylko, że danie jest dosyć ostre i może dać ostro po kubkach smakowych osób, które nie przepadają za zbyt ostrymi potrawami. Mam nadzieję, że nasz przepis Wam się spodoba, pierś kurczaka z panierką z parmezanem w sosie salsa pomidorowa to naprawdę fajna propozycja na obiad, którą warto wypróbować w swoim domu. Piszcie jak Wam przepis wyszedł. Zapraszamy również do skorzystania z innych naszych przepisów i piszcie swoje propozycje, jeśli znajdą się jakieś ciekawe na pewno je wykorzystamy :) 

Składniki:

  • 2 pojedyncze piersi kurczaka
  • 1 jajko
  • starty parmezan 3-4 łyżki
  • bułka tarta (tyle samo co parmezanu)
  • mąka
  • sól
  • Salsa:
  • puszka krojonych pomidorów bez skóry (240g)
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 cebula
  • 3-4 ząbki czosnku
  • 1/2 ostrej papryczki np. chili
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • ½ łyżeczki ostrej papryki
  • ½ łyżeczka pieprzu Cayenne
  • pieprz
  • sól

Film znajduje się w:

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić kurczaka z salsą pomidorową skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...