Kuru Fasulye to turecka wersja fasolki po bretońsku. Zapewne znacie smak naszej polskiej fasolki po bretońsku i jeżeli lubicie to danie to warto wypróbować inny sposób jego przygotowania. Różnice są spore ale na pewno będzie wam smakować taka swego rodzaju zupa fasolowa.
Szukając nieco innych przepisów niż te, które znamy od lat do dyspozycji mamy mnóstwo różnych kuchni świata. Ja akurat zapraszam was do kuchni tureckiej. Przedstawiony w poradniku przepis na fasolkę po bretońsku w tureckiej wersji niech będzie jednym z przyszłych waszych pomysłów na obiad. A już gotową zupę fasolową, czyli kuru fasulye serwujemy z ryżem lub risotto lub też z pilawem (to takie tureckie risotto). Ale można też podawać to danie z chlebem.
Zapraszam wszystkich amatorów orientalnych smaków prosto z Turcji na mojego Facebooka:
https://www.facebook.com/pages/Jak-Gotowac-w-Turcji/722370857832557?ref=hl
Wpadnijcie też na mojego bloga:
http://jakgotowacwturcji.blogspot.nl/2015/04/prawdziwy-przepis-kucharski-na-kuru.html