Jak zrobić leczo - Gotuj z Lotnikiem

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Dania specjalne
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 28.02.2009 / 11:00
  • Odsłony: 142 808
  • Ocena: 4.49
  • Głosy: 63
  •  

Poradnik dodany przez:

goldenhen

Do poradnika jak zrobić leczo - gotuj z lotnikiem przypisano następujące tagi:

Leczo (węg. lecsó) potrawa węgierska, rodzaj ragoût warzywnego z pomidorów i świeżej papryki duszonych z podsmażoną na złocisty kolor cebulą, doprawionych papryką w proszku. Moja wersja będzie z dodatkiem mięsa w postaci kiełbasy śląskiej.

  • SKŁADNIKI

  • Dwie/trzy cebule, dwie cukinie,
  • Dwie papryczki czerwone i jedną żółtą
  • Kiełbasa śląska
  • Czosnek
  • kilka pomidorów (około kilograma)
  • Pieprz, papryka słodka, olej
  • Opcjonalnie makaron lub ryż

Kategoria: Dania specjalne

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić leczo - Gotuj z Lotnikiem skomentowało 45 osób.

Pozostało 1500 znaków
Zobacz więcej komentarzy