Jak zrobić leczo - Gotuj z Lotnikiem

Poradnik dodany przez: goldenhen 28 Feb, 2009 - Dania specjalne
143177 4.49

Leczo (węg. lecsó) potrawa węgierska, rodzaj ragoût warzywnego z pomidorów i świeżej papryki duszonych z podsmażoną na złocisty kolor cebulą, doprawionych papryką w proszku. Moja wersja będzie z dodatkiem mięsa w postaci kiełbasy śląskiej.

Składniki:

  • Dwie/trzy cebule
  • dwie cukinie
  • Dwie papryczki czerwone i jedną żółtą
  • Kiełbasa śląska
  • Czosnek
  • kilka pomidorów (około kilograma)
  • Pieprz
  • papryka słodka
  • olej
  • Opcjonalnie makaron lub ryż

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak zrobić leczo - Gotuj z Lotnikiem przypisano następujące tagi:

dania makaron danie ryż leczo specjalne

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić leczo - Gotuj z Lotnikiem skomentowało 45 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...