Jak zrobić malinowe makaroniki

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Słodycze
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 30.05.2010 / 10:10
  • Odsłony: 58 024
  • Ocena: 4.83
  • Głosy: 12
  •  
kotlet_tv
Ekspert

Poradnik dodany przez:

kotlet_tv

Do poradnika jak zrobić malinowe makaroniki przypisano następujące tagi:

Bardzo zasmakowały nam te małe francuskie beziki. Tak bardzo, że była powtórka, ba nawet nie jedna! Tym razem malinowe małe beziki, czyli macarons w kolorze różowym. Tak jak i kolor, tak i beziki są słodkie. Słodziutkie! I rozpływają się w ustach, a nawet w powietrzu, bo dziwnie szybko znikają :) Do bezików dodałam troszkę malinowego syropu, stąd ich bajkowy kolorek, a do kremu dosłownie kropelkę, tylko dla smaku. Zapraszam na malinowe makaroniki, czyli słodką ucztę dla podniebienia.

  • SKŁADNIKI

  • * Składniki na około 30 sztuk
  • (złączonych 3 cm bezików):
  • 3 białka
  • 110 g migdałów
  • (będzie trzeba je zmielić; może być gotowa mączka migdałowa)
  • 210 g cukru pudru
  • 30 g cukru
  • 1 łyżeczka malinowego syropu
  • * Krem (ilość na powyższą porcję):
  • 2 łyżki śmietany 22%
  • 2 łyżki masła
  • 4 łyżki cukru pudru
  • Odrobinka soku malinowego

Kategoria: Ciasta i desery > Słodycze

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić malinowe makaroniki skomentowało 3 osób.

Pozostało 1500 znaków