Jak zrobić malinowe makaroniki

Poradnik dodany przez: kotlet_tv 30 May, 2010 - Słodycze
58208 4.83

Bardzo zasmakowały nam te małe francuskie beziki. Tak bardzo, że była powtórka, ba nawet nie jedna! Tym razem malinowe małe beziki, czyli macarons w kolorze różowym. Tak jak i kolor, tak i beziki są słodkie. Słodziutkie! I rozpływają się w ustach, a nawet w powietrzu, bo dziwnie szybko znikają :) Do bezików dodałam troszkę malinowego syropu, stąd ich bajkowy kolorek, a do kremu dosłownie kropelkę, tylko dla smaku. Zapraszam na malinowe makaroniki, czyli słodką ucztę dla podniebienia.

Składniki:

  • * Składniki na około 30 sztuk
  • (złączonych 3 cm bezików):
  • 3 białka
  • 110 g migdałów
  • (będzie trzeba je zmielić; może być gotowa mączka migdałowa)
  • 210 g cukru pudru
  • 30 g cukru
  • 1 łyżeczka malinowego syropu
  • * Krem (ilość na powyższą porcję):
  • 2 łyżki śmietany 22%
  • 2 łyżki masła
  • 4 łyżki cukru pudru
  • Odrobinka soku malinowego

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak zrobić malinowe makaroniki przypisano następujące tagi:

bez jedzenie ciasteczka ciastka słodkie macarons makaroniki bezy beziki malinowe malinowym

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić malinowe makaroniki skomentowało 3 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...