Jak zrobić marokańskie kulki mięsne w sosie pomidorowym

Poradnik dodany przez: Jolantani 24 Oct, 2010 - Wieprzowina
42843 4.86

Marokańskie kulki mięsne w sosie pomidorowym. To danie możemy połączyć z marokańskimi papryczkami, które widzieliście we wcześniejszym filmiku. Przepis w skrócie: Wytopić tłuszcz z kulek mięsnych i na nim podsmażyć cebulę, dodać przyprawy. Dusić całość z odrobiną wody i pomidorami oraz dodać suszone morele i migdały. Całość posypać pietruszką.

Składniki:

  • 12 kulek mięsnych
  • 1 cebula
  • 1 łyżka kminku
  • 1 łyżka kolendry
  • Pół łyżeczki tumericu
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • Pół łyżeczki czosnku
  • Pół łyżeczki mięty
  • 1 łyżeczka liści kolendry
  • 1 puszka pomidorów
  • Garść suszonych moreli
  • Łyżka migdałów
  • Pietruszka zielona do posypania

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak zrobić marokańskie kulki mięsne w sosie pomidorowym przypisano następujące tagi:

kulki kuleczki pomidorowy sos mięso mięsne wieprzowina mięsem sosie pulpety marokańskie pomidorowym

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić marokańskie kulki mięsne w sosie pomidorowym skomentowało 1 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...