Jak zrobić marokańskie papryczki

Poradnik dodany przez: Jolantani 17 Oct, 2010 - Warzywa i owoce
23387 4.8

Marokańskie papryczki jako pomysł na wegetariańskie danie. Takie papryczki mogą być osobnym daniem lub dodatkiem do obiadu. Papryki oczyścić i ściąć czubek. Cebule zmieszać z przyprawami, wsypać kuskus, dolać wody i dobrze wymieszać. Wypchać papryczki kuskusem, ułożyć w formie do pieczenia, zalać rosołkiem i piec 30 minut w 220 stopniach. Sprawdzać, żeby się nie przypaliły.

Składniki:

  • Porcja dla 4 osób:
  • 25 dkg kuskusu
  • 1 cebula
  • Olej
  • 4 papryki
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • Zielona pietruszka
  • 1 kostka rosołowa
  • 500 ml wody
  • Sól i pieprz
  • Pół łyżeczki papryki
  • Pół łyżeczki czosnku
  • Pół łyżeczki mięty
  • Pół łyżeczki kolendry
  • Pół łyżeczki kminku
  • Pół łyżeczki cynamonu

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak zrobić marokańskie papryczki przypisano następujące tagi:

warzywa owoce kuskus papryka nadziewane papryczki zapiekane marokańskie marokańska nadziewana

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić marokańskie papryczki skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...