Jak zrobić marynowane podgrzybki w occie

Poradnik dodany przez: anastacia
35228 0

Każdy kto lubi chodzić na grzyby powinien znać różne sposoby wykorzystania swoich zbiorów. Pokażemy Wam jak wykorzystać zebrane z lasu grzyby i przygotować marynowane podgrzybki w occie. Te popularne grzyby występują w naszym kraju w 6-7 gatunkach. Najliczniej spotykane podgrzybki to: złotawy, brunatny i zajączek. Jeśli Twój koszyk jest pełen tych grzybów, to sprawdź przepis na podgrzybki w marynacie. Wszystkie potrzebne składniki znajdują się na liście i są dostępne do kupienia w każdym supermarkecie. Ważną rzeczą jest, aby całą pracę rozpocząć od trzykrotnego gotowania podgrzybków. Aby grzyby nie ściemniały należy dodać trochę kwasku cytrynowego. W ten sposób powstaną marynowane grzyby, które można podać do obiadu lub udekorować nimi sałatki i inne pyszności. Ten smaczny dodatek z powodzeniem nadaje się do przechowywania w piwnicy, dlatego warto zrobić zapas marynowanych podgrzybków w occie. Okres grzybobrania przynosi wysyp grzybów dlatego warto pomyśleć o ich odpowiednim spożytkowaniu.

Składniki:

  • podgrzybki
  • 5 liści laurowych
  • 5 ziaren ziela angielskiego
  • płaska łyżka gorczyca
  • 1 cebula
  • płaska łyżka kwasku cytrynowego
  • szklanka octu
  • 3
  • 5 szklanki wody
  • 4 płaskie łyżki cukru

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić marynowane podgrzybki w occie skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...