Jak zrobić masło ziołowe

Poradnik dodany przez: alf500 05 Aug, 2014 - Ser i nabiał
8969 0

Ziołowe masło do zapiekanek, kotletów i pieczywa z grilla. Wykonanie nie jest trudne ale trzeba wiedzieć jakich ziół i dodatków użyć. Teoretycznie można wrzucić do masełka co się chce i wymieszać ale gwarantuję wam, że nie będzie to miało takiego dobrego efektu i smaku jak ten, specjalnie przygotowany zestaw.

Masełko ziołowe jest zawsze dobrym pomysłem, ponieważ jest to coś innego niż nasze codzienne masło które spożywamy. Tutaj smak jest nieco zmieniony ale oczywiście na lepsze. Masło ziołowe na grilla bardzo pasuje i świetnie się sprawdza, szczególnie z pieczywem z grilla. Polecam np. po podaniu karkówki posmarować ją takim masłem .... masakrycznie dobra rzecz. No i do bardziej suchych mięs jak piersi z kurczaka nasze masełko ziołowe będzie cudnie się sprawdzać. 

Ziołowe masło to jeden z bardzo wielu dodatków jakie można przygotować samemu sprawdzając przepisy z kuchni polskiej. Masło ziołowe także będzie pasować do zwykłych kanapek ale tez nie ze wszystkimi dodatkami. Na pewno wam zasmakuje

Składniki:

  • 100 g masła
  • różowa sól
  • biały pieprz
  • czosnek
  • majeranek
  • tymianek
  • rozmaryn
  • szałwia

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak zrobić masło ziołowe przypisano następujące tagi:

ser i nabiał ziołowe masło masło ziołowe masełko ziołowe kuchnia polska masło ziołowe masło ziołowe na grilla

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić masło ziołowe skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...