Jak zrobić matkę drożdżową do Cydru

Poradnik dodany przez: spryciarzadrian1
12742 5

Przygotowanie matki drożdżowej jest to namnożenie drożdży w jak najlepszych, kontrolowanych warunkach. Matka drożdżowa, inaczej zaczyn drożdży (w skrócie MD) robi się nie tylko do cydru, ale też do wina i piwa

Składniki:

  • drożdze winiarskie takay 22 5l
  • pożywka zamojscy 5g
  • woda

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak zrobić matkę drożdżową do Cydru przypisano następujące tagi:

alkohole md matka drożdżowa do cydru zaczyn drożdże zaczyn drożdży cydr przepis

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić matkę drożdżową do Cydru skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...