Jak zrobić meksykański creme caramel

Poradnik dodany przez: BestRecipes
13206 5

Meksykański creme caramel bardzo przypomina bardziej znany hiszpański deser - flan. Przepis na deser creme caramel jest bardzo prosty i wystarczy tylko kilka składników. Krem karmelowy to delikatne, lekkie i idealne słodkie danie na podwieczorek. Niektórzy określają go jako flan po meksykańsku. Swoją fantastyczną kremowość zawdzięcza dodatkiem jakim jest serek śmietankowy. Co ciekawe ten deser i ten przepis nie wymaga pieczenia. Tutaj krem karmelowy będziemy gotować na parze. Jeśli jeszcze nie próbowaliście to ten przepis trzeba zrobić. Szybkie desery to coś co każdy lubi. Chcesz coś słodkiego, robisz i nie trzeba czekać. Przepisy na desery łatwo znaleźć w sieci ale pamiętajmy, że kiedy nie widzimy na filmie wykonywanych czynności, to z tekstu ciężko jest wywnioskować jak dany etap ma wyglądać. Tutaj dokładnie wszystko widać i na pewno ud wam się odtworzyć ten meksykański deser w domu. Do tego deseru można tez dodać różne owoce - jako dekorację lub jako jeden ze składników.

Składniki:

  • 4 łyżki cukru
  • 400 g słodzonego skondensowanego mleka
  • 380 g niesłodzonego skondensowanego mleka
  • 5 jajek
  • 200 g serka śmietankowego
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić meksykański creme caramel skomentowało 1 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...