Jak zrobić mięsne bułeczki

Poradnik dodany przez: Mareczkowski 17 Oct, 2010 - Pieczywo
86603 4.84

Mięsne bułeczki od podstaw. Własnej roboty ciasto w kształcie bułek z mięsnym farszem, zapiekane w piekarniku ... Co tu więcej mówić - pyszniaste danie na każda okazję. Dobre i na zimno i na ciepło. Polecany jest do tego zimny browarek.

Składniki:

  • Składniki na ciasto:
  • margaryna - 90 g
  • cukier - 1 i pół łyżeczki
  • sól - 2 łyżeczki
  • drożdże - 30 g
  • mleko - pół szklanki
  • mąka - 6 szklanek
  • ciepła woda - 1 i pół szklanki
  • Składniki na farsz:
  • mięso mielone - 700g
  • kapusta - pół głowy
  • cebule - 2 sztuki
  • czosnek - 2 ząbki
  • musztarda - 2 łyżki
  • Przyprawy:
  • imbir - pół łyżeczki
  • curry - 2 łyżeczki
  • pieprz - 1 łyżeczka
  • sól - 1 łyżeczka

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak zrobić mięsne bułeczki przypisano następujące tagi:

mięso ciasto farsz piekarnik bułki pieczywo mielone pieczone mięsne bułeczki mięsem zapiekane bułkami mięsny

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić mięsne bułeczki skomentowało 11 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...