Jak zrobić mięsne bułeczki

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Pieczywo
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 17.10.2010 / 14:00
  • Odsłony: 86 310
  • Ocena: 4.84
  • Głosy: 19
  •  

Poradnik dodany przez:

Mareczkowski

Do poradnika jak zrobić mięsne bułeczki przypisano następujące tagi:

Mięsne bułeczki od podstaw. Własnej roboty ciasto w kształcie bułek z mięsnym farszem, zapiekane w piekarniku ... Co tu więcej mówić - pyszniaste danie na każda okazję. Dobre i na zimno i na ciepło. Polecany jest do tego zimny browarek.

  • SKŁADNIKI

  • Składniki na ciasto:
  • margaryna - 90 g
  • cukier - 1 i pół łyżeczki
  • sól - 2 łyżeczki
  • drożdże - 30 g
  • mleko - pół szklanki
  • mąka - 6 szklanek
  • ciepła woda - 1 i pół szklanki
  • Składniki na farsz:
  • mięso mielone - 700g
  • kapusta - pół głowy
  • cebule - 2 sztuki
  • czosnek - 2 ząbki
  • musztarda - 2 łyżki
  • Przyprawy:
  • imbir - pół łyżeczki
  • curry - 2 łyżeczki
  • pieprz - 1 łyżeczka
  • sól - 1 łyżeczka

Kategoria: Pieczywo

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić mięsne bułeczki skomentowało 12 osób.

Pozostało 1500 znaków
Zobacz więcej komentarzy