Jak zrobić mięsne rolki po japońsku

Poradnik dodany przez: TaaakiPrzepis 10 Jan, 2013 - Wieprzowina
9377 0

Marchewka, papryka i seler zawinięte w płaty mięsa wieprzowego i usmażone. Mięsne rolki inspirowane jednym z japońskich stylów przyrządzania mięsa.Tak przygotowane mięso może być dodatkiem do obiadu lub mięsna przekąską

Składniki:

  • 300 g mięsa wieprzowego pokrojonego w cienkie plastry
  • 1 marchewka pokrojona w cienkie słupki
  • 1 papryka pokrojona w cienkie słupki
  • 1 seler pokrojony w cienkie słupki
  • 2 łyżki jasnego sosu sojowego
  • 4 łyżki oleju roślinnego
  • 2 1/2 półwytrawnego sherry (opcjonalnie czerwone wino)
  • mąka pszenna do posypania mięsa

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak zrobić mięsne rolki po japońsku przypisano następujące tagi:

wieprzowina zawijane roladki po japońsku zawijanie mięsa mięsne rolki smażenie wieprzowiny

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić mięsne rolki po japońsku skomentowało 1 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...