Jak zrobić mini tatrę na przekąskę lub obiad

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Pizza i zapiekanki
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 20.06.2018 / 08:00
  • Odsłony: 1 395
  • Ocena: 0.00
  • Głosy: 0
  •  

Poradnik dodany przez:

Zenderos

Do poradnika jak zrobić mini tatrę na przekąskę lub obiad przypisano następujące tagi:

 Jeżeli zastanawiasz się co na obiad, gdyż już pomysły dawno ci się skończyły możesz wykorzystać gotowe ciasto francuskie. Oczywiście ciasto francuskie możesz wykonać samodzielnie, albo też kupić w niemal każdym sklepie. Co ważne gotowanie nie musi być, ani trudne, ani też czasochłonne, a efekty mogą być zdumiewające. Wykorzystując ciasto francuskie można wykonać dania, które zasmakują nawet niejadkom i zaskoczą twoich znajomych. To proste ciasto można także wykorzystać na deseryCiasto francuskie kroimy na małe kawałki i smarujemy je cienko masą jajeczną, następnie dajemy łyżkę tej masy na ciasto. Następnie układamy na naszą tartę ulubione składniki począwszy od wędzonego łososia, przez pomidory, pieczarki, a nawet paprykę oraz cukinię. Czyli tak naprawdę wszystko co lubisz. Teraz wystarczy tylko całość umieścić w piekarniku i piec przez 10 minut w 180 stopniach i gotowe. Dzięki takim przepisom gotowanie może być naprawdę przyjemne, a potrawy będą bardzo smaczne. To cisto można także wykorzystać przygotowując pyszne desery. Wystarczy tylko umieścić na nim ulubione owoce, a nawet czekoladę. Tak naprawdę ograniczeniem jest tylko i wyłącznie nasza wyobraźnia. Możliwości jest naprawdę wiele, a smak zaskoczy nawet najbardziej wybredne osoby. Cisto francuskie można wykorzystać podczas rodzinnych uroczystości, czy też spotkań z przyjaciółmi. Nawet, gdy będziemy mieć niespodziewanych gości bardzo szybko możemy przygotować ciepłe danie, wykorzystując do tego składniki, które akurat posiadamy lodówce. Ciasto francuskie pozwoli nam wykonać także pyszny deser z sezonowymi owocami.

Sub kanału: https://www.youtube.com/channel/UCrt2--oRLLqPdRrQ9RtIh7Q?sub_confirmation=1

  • SKŁADNIKI

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 jajko
  • 4 łyżki jogurtu
  • sól i pieprz
  • Proponowane dodatki:
  • cukinia
  • boczek wędzony
  • łosoś wędzony
  • pomidorki koktajlowe
  • oliwki zielone
  • oliwki czarne
  • anchois
  • szalotka
  • pieczarki
  • salami
  • mozzarella

Kategoria: Pizza i zapiekanki

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić mini tatrę na przekąskę lub obiad skomentowało 0 osób.

Pozostało 1500 znaków