Jak zrobić miód pitny - czwórniak

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Alkohole
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 28.02.2015 / 14:51
  • Odsłony: 15 977
  • Ocena: 0.00
  • Głosy: 0
  •  

Poradnik dodany przez:

malinowynos_pl

Do poradnika jak zrobić miód pitny - czwórniak przypisano następujące tagi:

Miód pitny to tradycyjny napój alkoholowy, który powstaje w wyniku fermentacji brzeczki miodu pszczelego, najczęściej lipowego. Jego historia jest długa, gdyż miód pitny jest wyrabiany i spożywany od średniowiecza m.in. w Polsce i na Litwie. Natomiast od 2008 r. polskie miody pitne są zarejestrowane przez Komisję Europejską jako Gwarantowana Tradycyjna Specjalność. To duże wyróżnienie i duży sukces. Sama produkcja miodu pitnego nazywana jest miodosytnictwem.

Miód pitny, w tym przypadku czwórniak możecie też sami wykonać w domu. Poradnik dokładnie opisuje jak to zrobić i czego konkretnie będziecie potrzebować aby taki miód stworzyć. A metodą jaką będziemy się posługiwać to metoda na ciepło (miód nasycony).

Miód pitny i przepis tutaj podany niech wam służy i jeżeli jesteście ciekawi jak taki domowy czwórniak smakuje to koniecznie go wykonajcie w domu.

Zapraszamy do naszego sklepu internetowego: http://www.malinowynos.pl

Nasz profil na Facebooku: https://www.facebook.com/malinowynospl?fref=ts

  • SKŁADNIKI

  • Składniki na ok 8l (czwórniak):
  • - 2l miodu
  • - 6l wody
  • - 25g kwasku cytrynowego
  • - pożywka
  • - drożdże

Kategoria: Napoje i drinki > Alkohole

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić miód pitny - czwórniak skomentowało 0 osób.

Pozostało 1500 znaków