Jak zrobić mrożony deser Granita z Kiwi

Poradnik dodany przez: DeserekTV
35320 5

Granita to tradycyjny deser włoski pochodzący z Sycylii. Swoją konsystencją przypomina postać na wpół zamrożonej substancji przypominającej konsystencją lód lub sorbet. Granita jest robiona z wody z dodatkiem cukru oraz z musów ze świeżych owoców. Zazwyczaj robi się ją w maszynie do lodów, ale ja pokażę jak ją zrobić w warunkach domowych. Przepis jest bardzo bardzo prosty i nie zajmie więcej niż 5 min. Jeżeli podoba Ci się film oddaj głos klikając w przycisk "Kciuk w Górę" Dziękujemy :)

Składniki:

  • kiwi 3 sztuki
  • chłodna woda mineralna 1 szklanka – 250 ml
  • sok z 1 cytryny
  • cukier 2 łyżeczki
  • gorąca woda (5 łyżek) do rozpuszczenia cukru
  • * Zapraszamy tutaj:
  • http://www.Deserek.TV

Do poradnika Jak zrobić mrożony deser Granita z Kiwi przypisano następujące tagi:

lody sorbet włoski kiwi zamrożony zimny na lato deser lodowy granita lód kiwi

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić mrożony deser Granita z Kiwi skomentowało 1 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...