Jak zrobić mrożony deser Granita z Kiwi

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Lody
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 17.10.2012 / 12:48
  • Odsłony: 32 805
  • Ocena: 5.00
  • Głosy: 3
  •  

Poradnik dodany przez:

DeserekTV

Do poradnika jak zrobić mrożony deser granita z kiwi przypisano następujące tagi:

Granita to tradycyjny deser włoski pochodzący z Sycylii. Swoją konsystencją przypomina postać na wpół zamrożonej substancji przypominającej konsystencją lód lub sorbet. Granita jest robiona z wody z dodatkiem cukru oraz z musów ze świeżych owoców. Zazwyczaj robi się ją w maszynie do lodów, ale ja pokażę jak ją zrobić w warunkach domowych. Przepis jest bardzo bardzo prosty i nie zajmie więcej niż 5 min. Jeżeli podoba Ci się film oddaj głos klikając w przycisk "Kciuk w Górę" Dziękujemy :)

  • SKŁADNIKI

  • kiwi 3 sztuki
  • chłodna woda mineralna 1 szklanka – 250 ml
  • sok z 1 cytryny
  • cukier 2 łyżeczki
  • gorąca woda (5 łyżek) do rozpuszczenia cukru
  • * Zapraszamy tutaj:
  • http://www.Deserek.TV

Kategoria: Ciasta i desery > Lody

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić mrożony deser Granita z Kiwi skomentowało 1 osób.

Pozostało 1500 znaków