Jak zrobić nadzienie do angielskich świątecznych babeczek

Poradnik dodany przez: BestRecipes
6780 0

Mince Pie to angielski przepis na babeczki które sa także w kuchni angielskiej traktowane jako potrawy świąteczne. W skład takich babeczek wchodzą bakalie i migdały a także odrobina alkoholu. W tych babeczkach najwazniejsze jest nadzienie które zobaczycie w tym poradniku. W następnym filmie połaczymy nadzienie z babeczkami aby otrzymać już gotowe mice pies. Co ciekawe, te babeczki można później podgrzać i podać np. z herbatką. 

Nadzienie do babeczek Mince pies może nie jest bardzo trudno zrobić ale potrzeba wielu składników. Sprawdźcie listę a sami sie przekonacie. Tak duża ilość potrzebnych rzeczy do przepisu na babeczki często odrzuca potencjalne osoby, które miałyby ochotę zrobić takie potrawy na święta. Aby zachęcić można jedynie powiedzieć, że w kuchni angielskiej jest to jeden z bardziej udanych przepisów i jeżeli w okresie świątecznym masz sporo czasu na przygotowania to możesz spróbować wykonać ten przepis na babeczki

Zapraszam na stronę z której pochodzi opisywany poradnik: www.allrecipes.pl

Składniki:

  • Mieszanka przypraw:
  • 1 łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej
  • 1 łyżeczka mielonego ziela angielskiego
  • 1 łyżeczka mielonego cynamonu
  • 1 łyżeczka mielonych goździków
  • 1 łyżeczka mielonego imbiru
  • Pozostałe składniki:
  • 75 g suszonej porzeczki
  • 75 g rodzynek koryntek
  • 175 g sułtanek
  • 1 duże zielone jabłko
  • 100 g masła
  • 225 g cukru
  • 75 g posiekanych migdałów
  • skórka z 1 pomarańczy
  • 1 kopiata łyżeczka mieszanki przypraw
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 225 ml brandy

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak zrobić nadzienie do angielskich świątecznych babeczek przypisano następujące tagi:

potrawy świąteczne kuchnia angielska przepis na babeczki jakie potrawy na święta nadzienie do babeczek świąteczne przepisy babeczki przepis mince pie

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić nadzienie do angielskich świątecznych babeczek skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...