Dziś coś specjalnego i mało spotykanego w kuchni, czyli pomysł na przekąski, które będą wykonane z ciasta drożdżowego. Efekt jest bardzo fajny, ponieważ takie przekąski będą w kształcie marchewek. Ciasto drożdżowe nadziane będzie mięsną sałatką z jajkiem a całość w wykonaniu nie jest aż taka trudna. Co prawda zejdzie nam trochę czasu w kuchni na przygotowanie ciasta z nadzieniem w ten sposób ale warto zrobić coś takiego i dla smaku i dla efektu wizualnego.
Podczas wykonywania tego przepisu pamiętajcie aby z drożdży, cukru i odrobiny wody zrobić rozczyn. Po jego zrobieniu trzeba go odstawić na ok. 10 min. Po tym czasie dodajecie rozczyn i resztę składników do mąki i wyrabiacie całość na lśniące ciasto. Odstawiacie tak przygotowane ciasto drożdżowe z powrotem do miski, przykrywacie i na godzinę dajecie w ciepłe miejsce aby ciasto drożdżowe urosło. Potem wałkujemy jak w poradniku. A jeżeli chodzi o pastę jajeczną do nadzienia to jest to zwykła sałatka z mortadeli z majonezem plus jajka.