Jak zrobić nadziewane trójkąciki z kuchni indyjskiej

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Naleśniki i omlety
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 28.09.2010 / 17:36
  • Odsłony: 60 660
  • Ocena: 4.38
  • Głosy: 16
  •  

Poradnik dodany przez:

Jolantani

Do poradnika jak zrobić nadziewane trójkąciki z kuchni indyjskiej przypisano następujące tagi:

Samussass (samuski), czyli małe trójkąciki nadziewane wołowiną, groszkiem, papryczką chili i cebulką oraz przyprawami z kuchni indyjskiej. Ciasto to składa się z wody i mąki, można je przygotować jak ciasto na makron, rozwałkować i podzielić na paski zbliżonej wielkości. W skrócie: należy podsmażyć cebulkę z czosnkiem, dodać kostkę, przyprawy i mięso. Dusić aż mięso się zetnie i dodać groszek. Tak przygotowanym farszem nadziewać trójkąciki z ciasta mącznego i smażyć na tłuszczu do jasno brązowego koloru.

  • SKŁADNIKI

  • Listki do zawijania samusków
  • Łyżeczka chili w proszku
  • Pół kg mielonej wołowiny
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 garści mrożonego groszku
  • 1 zielona papryczka chili
  • 1 czerwona papryczka chili
  • 1 łyżka stołowa przyprawy garam masala
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1 kostka rosołowa wołowa
  • Sól i pieprz
  • Olej do głębokiego smażenia
  • Przygotować wodę i pędzelek do zaklejania trójkącików

Kategoria: Naleśniki i omlety

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić nadziewane trójkąciki z kuchni indyjskiej skomentowało 7 osób.

Pozostało 1500 znaków