Jak zrobić najlepsze domowe krówki

Poradnik dodany przez: MoraZmora
1902 0

Słodycze. Krówki. Któż ich nie zna. Kto nigdy nie próbował tych mlecznych, pełnych słodkiego smaku cukierków. Dla wielu słodycze jest to smak dzieciństwa. Ciągnące się brązowe cukierki są to synonim słodkości. Dzisiaj, dzięki przepisowi prezentowanemu w naszym filmiku możliwe jest wykonanie tych cukierków samodzielnie. Bo cóż może być lepszego, od domowych krówek? Domowe wypieki osiągają nowy wymiar. Dostajemy w ten sposób nie tylko pyszną słodkość ale także w pełni wartościowy produkt, nad produkcją którego mamy pełną kontrolę.Cukierki przepis, których prezentujemy są wyjątkowo proste. Do wykonania ciasto krówka potrzebne będzie mleko skondensowane, cukier waniliowy oraz odrobina soli. Wszystko to razem należy dokładnie wymieszać w garnku. Słodyczetrzeba podgrzać cały czas mieszając. Kiedy już cukier dokładnie się rozpuści w mleko należy wrzucić masło. Teraz mieszanie trzeba przyśpieszyć. Całość powinna się zagotować. Im dłużej będzie trzymana na ogniu masa tym krówki będą bardziej kruche. Dlatego dobrze jest ściągnąć garnek z palnika tuż po tym jak pojawią się pierwsze sygnały o przyklejaniu się masy do dna garnka. Po zdjęciu z palnika całość masy należy jeszcze poucierać przez kilkanaście minut, tak by stała się gładka. Kiedy już stanie się niemal aksamitna należy przelać ja do foremek, które następnie należy odstawić do ostudzenia. Całość będzie gotowa do spożycia, kiedy krówki ostygną. Smak domowych krówek jest czymś, co ciężko porównywać z czymkolwiek innym. Warto przy tym pamiętać, że ich słodkość może być regulowana przez dodawanie cukru. Możliwe jest także odpowiednie przyprawianie wybranymi przez siebie smakami. Domowe krówki będą na pewno smakołykiem, który zdobędzie podniebienia wszystkich, którzy je spróbują. Krówki przepis, których można tutaj poznać mogą być modyfikowane na wszelkie sposoby. Domowe słodycze to zawsze dobry pomysł.

Insta: https://goo.gl/SMBm2A  

Składniki:

  • 300 ml mleka skondensowanego niesłodzonego
  • 300 ml śmietanki kremówki
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • 165 g cukru waniliowego
  • 90 g masła

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak zrobić najlepsze domowe krówki przypisano następujące tagi:

słodycze domowe wypieki cukierki przepis ciasto krówka krówki przepis

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić najlepsze domowe krówki skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...