Jak zrobić narodową potrawę hiszpańską - Paella z kurczakiem

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Dania specjalne
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 10.01.2010 / 14:45
  • Odsłony: 120 701
  • Ocena: 4.78
  • Głosy: 9
  •  
video-kuchnia_pl
Ekspert

Poradnik dodany przez:

video-kuchnia_pl

Do poradnika jak zrobić narodową potrawę hiszpańską - paella z kurczakiem przypisano następujące tagi:

Warzywna paella z mięsem z kurczaka (bez owoców morza). Jest to narodowa potrawa hiszpańska. Danie przyrządza się na patelni i podaje gorące. Najpopularniejsza jest paella z Walencji, która początkowo składała się z ryżu, przypraw i ziół, a następnie stopniowo dodawano do niej: paprykę, pomidory, mięso lub kiełbasę i owoce morza.

  • SKŁADNIKI

  • 800 g mięsa z kurczaka
  • 400 g ryżu
  • 1 litr bulionu
  • Puszka groszku
  • Czerwona i zielona papryka
  • 2 cebule
  • 2 duże pomidory
  • 3 ząbki czosnku
  • 4 łyżki papryki słodkiej
  • Szczypta szafranu
  • Pieprz kajeński
  • Sól i pieprz

Kategoria: Dania specjalne

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić narodową potrawę hiszpańską - Paella z kurczakiem skomentowało 5 osób.

Pozostało 1500 znaków