Jak zrobić narodową potrawę hiszpańską - Paella z kurczakiem

Poradnik dodany przez: video-kuchnia_pl
131538 4.78

Warzywna paella z mięsem z kurczaka (bez owoców morza). Jest to narodowa potrawa hiszpańska. Danie przyrządza się na patelni i podaje gorące. Najpopularniejsza jest paella z Walencji, która początkowo składała się z ryżu, przypraw i ziół, a następnie stopniowo dodawano do niej: paprykę, pomidory, mięso lub kiełbasę i owoce morza.

Składniki:

  • 800 g mięsa z kurczaka
  • 400 g ryżu
  • 1 litr bulionu
  • Puszka groszku
  • Czerwona i zielona papryka
  • 2 cebule
  • 2 duże pomidory
  • 3 ząbki czosnku
  • 4 łyżki papryki słodkiej
  • Szczypta szafranu
  • Pieprz kajeński
  • Sól i pieprz

Do poradnika Jak zrobić narodową potrawę hiszpańską - Paella z kurczakiem przypisano następujące tagi:

jedzenie mięso ryż kurczak hiszpania kurczakiem warzywna hiszpańskie hiszpańska mięsem paella paelle

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić narodową potrawę hiszpańską - Paella z kurczakiem skomentowało 5 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...