Nieustannie słyszymy, że dobre śniadanie jest najważniejszym posiłkiem w ciągu dnia i że nie powinniśmy go pomijać. Czytając różne artykuły oraz słuchając wypowiedzi dietetyków, możemy się przekonać, że argumenty zwolenników jedzenia śniadań zdecydowanie przeważają nad argumentami przeciwników. Warto przyjrzeć się więc, dlaczego powinniśmy jeść śniadania oraz jakie są skutki uboczne obchodzenia się bez tego posiłku.
W nocy nasz organizm odpoczywa, ale też przez dłuższy czas pozostaje bez pożywienia. Dlatego też, rano potrzebuje składników odżywczych i energii, by móc prawidłowo funkcjonować w ciągu dnia. Musi przygotować się na wysiłek fizyczny i umysłowy. Potrzebna mu jest do tego energia, którą mogą dostarczyć warzywa i owoce.
Danie z płatkami quinoa, pigwą i sezonowymi owocami to świetny pomysł na śniadanie! Całkowicie roślinna alternatywa dla owsianki jest prosta i szybka w przygotowaniu. Magazyn Slowly Veggie to kulinarny dwumiesięcznik, dla tych dla których ważny jest zdrowy styl życia. Znajdziecie w nim mnóstwo wegetariańskich i wegańskich przepisów oraz inspiracji. Proste składniki i łatwe przygotowanie proponowanych dań sprawiają, że SV jest doskonałym wyborem nie tylko dla wegetarian. Oferujemy świeżą i zdrową alternatywę w codziennym gotowaniu. Na naszym kanale pokazujemy nie tylko jak przygotowywać potrawy, ale także jak czerpać z tego radość. Przepisy pochodzą z naszego magazynu, a także ze strony internetowej www.slowlyveggie.pl
Zapraszamy również na nasz profil na FB: www.fb.com/SlowlyVeggiePolska/
Oraz na profil na Instagramie: www.instagram.com/slowly_veggie_polska/