Jak zrobić nutellę śliwkową

Poradnik dodany przez: Darkiri
4403 0

Praktycznie wszyscy lubią nutellę – jest słodka, pełna czekoladowego aromatu oraz wspomnień z dzieciństwa. Sprawia to, że sentymentem podchodzimy do jej jedzenia, smarując pieczywo grubą warstwą. Takie przekąski szczególnie smakują dzieciom, ale dorośli także znajdują w nich sporo dobrego smaku. Na tym filmiku dowiemy się, jak przygotować nieco inne słodycze.
Autorski przepis, jakim jest nutella ze śliwek przypadnie do gustu szczególnie tym łasuchom. Wystarczy, że będziemy przez godzinę gotować śliwki, a następnie doprawić zgodnie z podpowiedziami zawartymi na filmiku. Wideo przygotowane jest w bardzo przystępnej formie, a sama nutella przepis oryginalne. Zmiksowane, ugotowane śliwki w połączeniu z cukrem i kakao dają efekt przypominający słodkie przekąski znane nam z telewizji i sklepowych półek.
Tego rodzaju przepisy cieszą się szczególną popularnością w przypadku imprez dla dzieci, spotkań w gronie znajomych albo też jako deser po obiedzie. W zależności od tego, gdzie chcemy go wykorzystać, nasza nutella przepis sprawdzi się doskonale. Zasmakuje dużym i małym – będzie rozchwytywana jak klasyczna i dobrze wszystkim znana nutella, a jednak będzie posiadała posmak śliwek z domowego ogródka. Takie właśnie słodycze smakują nam najbardziej, gdyż czujemy w nich wspomnienia z dzieciństwa i serce włożone w ich przygotowanie. Prosty przepis, a przekąski z niego przygotowane będą mocno rozchwytywane.
Możemy też samodzielnie modyfikować ten przepis, jeżeli uważamy, że nasza nutella jest zbyt kwaśna lub słodka - szczególnie, że posiada ona niewiele składników i łatwiej kontrolować wszelkiego rodzaju zmiany w smaku przekąski.

Więcej na blogu: http://www.przepismamy.pl

FB: https://www.facebook.com/przepismamy

Do poradnika Jak zrobić nutellę śliwkową przypisano następujące tagi:

przekaski przepisy słodycze nutella nutella przepis nutella ze śliwek

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić nutellę śliwkową skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...