Jak zrobić ogniste Penne All'arrabbiata z boczkiem

Poradnik dodany przez: smakiswiata
110137 4.82

Penne All'arrabbiata, czyli włoskie danie z polskim akcentem. Arrabbiato znaczy po włosku zdenerwowany, wściekły, zezłoszczony. I dlatego właśnie Włosi nazwali to ostre danie – all’arrabbiata! Polski akcent to oczywiście dodatek boczku. Koszt takiej potrawy to 4.76 na osobę.

Składniki:

  • * Pomidory krojone w puszce
  • * Paczka makaronu Penne
  • * Wędzony boczek
  • * Cebula
  • * Chilli
  • * Zielona pietruszka
  • * Sól
  • pieprz
  • olej

Do poradnika Jak zrobić ogniste Penne All'arrabbiata z boczkiem przypisano następujące tagi:

gotowanie obiad pomidorowy makaron sos mięso danie ryż chilli ostre włoskie boczek penne all arrabbiata makarony

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić ogniste Penne All'arrabbiata z boczkiem skomentowało 16 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...