Jak zrobić ogniste Penne All'arrabbiata z boczkiem

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Ryż i makarony
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 02.06.2009 / 12:00
  • Odsłony: 100 483
  • Ocena: 4.82
  • Głosy: 22
  •  
smakiswiata
Ekspert

Poradnik dodany przez:

smakiswiata

Do poradnika jak zrobić ogniste penne all'arrabbiata z boczkiem przypisano następujące tagi:

Penne All'arrabbiata, czyli włoskie danie z polskim akcentem. Arrabbiato znaczy po włosku zdenerwowany, wściekły, zezłoszczony. I dlatego właśnie Włosi nazwali to ostre danie – all’arrabbiata! Polski akcent to oczywiście dodatek boczku. Koszt takiej potrawy to 4.76 na osobę.

  • SKŁADNIKI

  • * Pomidory krojone w puszce
  • * Paczka makaronu Penne
  • * Wędzony boczek
  • * Cebula
  • * Chilli
  • * Zielona pietruszka
  • * Sól, pieprz, olej

Kategoria: Ryż i makarony

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić ogniste Penne All'arrabbiata z boczkiem skomentowało 17 osób.

Pozostało 1500 znaków
Zobacz więcej komentarzy