Jak zrobić pałeczki satay z mieszanych mięs

Poradnik dodany przez: TaaakiPrzepis
16887 4.67

Pałeczki satay to 3 rodzaje mięsa, które zostały połączone ze sobą w orientalny sposób. W filmie smażymy tak przygotowane "szaszłyki" na patelni, ale można to także zrobić na grillu.

Składniki:

  • 250 g mięsa z piersi z kurczaka
  • 250 g mięsa wołowego
  • 250 g mięsa wieprzowego
  • 180 ml - mleko kokosowe
  • 1/2 szklanki niesolonych orzeszków arachidowych (80 g)
  • 2 łyżki - czerwona pasta curry
  • 1/2 łyżeczki - przyprawa sambal oelek
  • 1/4 szklanki bulionu drobiowego (60 ml)
  • 2 łyżki brązowego cukru
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka soku z limonki
  • 1/2 łyżeczki mielonego kminku
  • 1/2 łyżeczki mielonej kolendry
  • 2 łyżki oleju roślinnego
  • 1 łyżeczka mielonej kurkumy
  • 1/4 łyżeczki - przyprawa curry

Do poradnika Jak zrobić pałeczki satay z mieszanych mięs przypisano następujące tagi:

mięso orientalne satay mięsne szaszłyki szaszłyk paluszki mięsne

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić pałeczki satay z mieszanych mięs skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...