Jak zrobić pałki drobiowe w karmelu

Poradnik dodany przez: SkutecznieTv 25 Jan, 2011 - Drób
38929 3.78

Cudownie zbrązowione z wierzchu, miękkie i soczyste w środku, tak mięciutkie, że idealnie odchodzą od kości... Bardzo smaczne, a pracy przy nich bezwstydnie mało:) No i uniwersalne, dlatego, że świetnie do nich pasuje surówka lub sałatka i wszelkie klasyczne dodatki np. ziemniaki (gotowane, pieczone, frytki), ryż czy kromka pieczywa. Ja czasem podaję je jako półmisek pałek, które można jeść same, z pieczywem czy z rozmaitymi sosami, siedząc przy stole z przyjaciółmi. Na zimno sprawdzą się jako szybka przekąska, a po skrojeniu mogą posłużyć jako mięso na kanapki czy wkładka do wszelkiego rodzaju sałatek mięsnych. Polecam!

Składniki:

  • * 8 pałek drobiowych
  • * 4 łyżki cukru
  • * 4 łyżki oleju
  • * 4 łyżki przyprawy do zup w płynie (ja daję maggi)
  • * 1 płaska łyżeczka soli
  • * 1 płaska łyżeczka czerwonej papryki w proszku (niepełna)
  • * 4 ząbki czosnku

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak zrobić pałki drobiowe w karmelu przypisano następujące tagi:

kurczaka nogi pałeczki noga kurczak przekąska karmel drób pałki drobiowe

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić pałki drobiowe w karmelu skomentowało 7 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...