Jak zrobić paluszki rybne z łososia

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Diety
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 29.01.2014 / 08:00
  • Odsłony: 10 925
  • Ocena: 5.00
  • Głosy: 1
  •  

Poradnik dodany przez:

RetroMan

Paluszki rybne z łososia to zdrowa alternatywa dla zwykłych paluszków rybnych. Niestety znakomita większość paluszków rybnych to niezdrowe bomby kaloryczne w których próżno szukać wartościowych składników odżywczych. Czyste kalorie i bardzo mało prawdziwej ryby.

Zdrowe dania natomiast muszą być tak przygotowane abyśmy wiedzieli co jest w środku. Dlatego polecamy ten przepis na paluszki rybneWartości odżywcze tego dania to:

- energia ok. 580 kcal
- białko 51 g
- tłuszcz 35 g
- węglowodany 14 g

Poza tym, wiele osób zastanawia się jak przygotować łososia w inny sposób niż pieczenie go lub smażenie. Takie danie z łososia w formie paluszków rybnych nie dość, że jest zdrowe to jeszcze zaskoczy każdego kto go spróbuje. Smak jest świetny (no w końcu to łosoś) a przygotowanie nie będzie kuchennym wyzwaniem

Zdrowe danie i proste danie, które będzie mogło być dobrym pomysłem na obiad z łososiem. Przepisy takie jak ten warto zapisać, szczególnie kiedy chcemy dbać o sylwetkę i o to co jemy na co dzień

  • SKŁADNIKI

  • 200g łososia świeżego
  • 20g płatków owsianych (zmiksowanych)
  • 20g płatków migdałowych (zmiksowanych)
  • 1 jajko
  • sól i pieprz
  • sok z cytryny
  • mieszanka ziół i przypraw

Kategoria: Diety

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić paluszki rybne z łososia skomentowało 0 osób.

Pozostało 1500 znaków