Jak zrobić papryczki jalapeno w panierce

Poradnik dodany przez: alf500
37435 0

Przemek Przemysław Suliński, czyli szef kuchni La Fiesta zaprezentuje wam coś z kuchni meksykańskiej. Przepisy tego typu jak papryczki jalapeno w panierce to ostre przekąski, doskonałe na grilla i na zakrapiane imprezy. Papryczka jalapeno jest ostra ale spokojnie, to danie, ta przekąska nie będzie niesamowitym wyzwaniem dla podniebienia. Ostry smak na pewno poczujecie ale nie są to najostrzejsze papryczki jakie można dostać w markecie. 

Kuchnia meksykańska jak wiecie słynie z ostrych dań i ostrych przystawek. Dlatego właśnie stamtąd pochodzi przepis na panierowane papryczki jalapeno. No i taki zestaw świetnie nadaje się do wieczornego filmu i jest alternatywą dla np. popcornu, czy lubianych w ostatnim czasie nachosów. 

Jeżeli lubisz ostre dania i lubisz poczuć smak meksykańskiej kuchni to sprawdź ten przepis i wypróbuj go przy najbliższej okazji. Papryczki jalapeno można nieraz tanio kupić w promocji, więc na zakupach wypatruj okazji na takie właśnie papryczki. Zapraszam serdecznie do spróbowania

Składniki:

  • papryczki jalapeno
  • twarożek naturalny
  • bułka tarta
  • mleko
  • mąka
  • olej

Do poradnika Jak zrobić papryczki jalapeno w panierce przypisano następujące tagi:

warzywa i owoce jalapeno papryka jalapeno papryczka jalapeno papryczki jalapeno kuchnia meksykańska przepisy

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić papryczki jalapeno w panierce skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...