Jak zrobić paprykarz na bazie wędzonej makreli

Poradnik dodany przez: Zenderos 08 Jul, 2018 - Ryby
1673 0

Kanał YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCrt2--oRLLqPdRrQ9RtIh7Q

Wiele osób zajada się paprykarzem. Jednak ten kupny ma w sobie wiele konserwantów, również bardzo łatwo się nim zatruć, a jak wiadomo takie zatrucia są bardzo uciążliwe. Również skład pozostawia wiele do życzenia i zamiast dobrej jakości ryb dodawane są resztki. Warto więc paprykarz przygotować samodzielnie i wcale nie jest to bardzo czasochłonne. Ten paprykarz przygotujemy na bazie wędzonej ryby makreli. Przepis jest banalnie łatwy. Na patelni należy podsmażyć cebulkę, czosnek i marchewkę. Następnie pozostawić na ogniu, aż do miękkości. Teraz wystarczy tylko dodaj pomidory, można wykorzystać pomidory z puszki. Pozostaje tylko dodać ugotowany ryż, ważne, aby go nie rozgotować. Na samym końcu dodajemy kawałki wędzonej makreli. Oczywiście można także wykorzystać inną wędzoną rybę. Warto jeszcze całość doprawić. Tutaj sprawdzi się ostra papryka, ewentualnie wędzona papryka. Jeszcze chwilę możemy poddusić i to już wszystko. Nasza pasta jest gotowa. Trzeba tylko poczekać, aż wystygnie i można przejść do degustacji. Paprykarz doskonale smakuje z chrupiącym chlebem. Do tej pasty można dodać także wszystkie ulubione sosy. Taki paprykarz można przełożyć do pojemnika i schować do lodówki. Zresztą należy bezwzględnie trzymać paprykarz w lodówce, ale nie dłużej niż 2 dni. Własnoręcznie robiony paprykarz to świetny pomysł na śniadanie, czy też kolację. Można również zaserwować tę pastę na mini kanapki i pochwalić się nim przed rodziną. Zasmakuje on nawet tym, którzy nie lubią jeść ryb, to także świetna pasta, która zasmakuje również niejadkom.

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak zrobić paprykarz na bazie wędzonej makreli przypisano następujące tagi:

przepis ryby pasta ryba papryka sosy paprykarz

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić paprykarz na bazie wędzonej makreli skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...