Jak zrobić paprykarz z tuńczyka i świeżych warzyw

Poradnik dodany przez: ilona2309
9394 0

Domowy paprykarz to znacznie coś więcej niż paprykarz który znamy ze sklepu. Choć paprykarz z puszki ma swoich wiernych fanów i prawie każdy zna paprykarz szczeciński to warto zobaczyć, sprawdzić i spróbować przepisu na paprykarz ale w domowej wersji. Będzie to paprykarz z tuńczyka z dodatkiem papryki, świeżych pomidorów i aromatycznych ziół, które z dobrej jakości tuńczykiem łącza się rewelacyjnie. 

Domowy paprykarz to domowy specjał do kanapek, który będzie urozmaiceniem tego co zazwyczaj jemy z chlebem. Taki paprykarz z tuńczyka dzięki wykorzystaniu świeżych warzyw i dobrego tuńczyka w kawałkach będzie fantastycznym dodatkiem, który także jest zdrowy, ze względu na rybę i na dodatek oleju lnianego z pierwszego tłoczenia, który jest bogaty w kwasy omega 3.

Tuńczyk, pomidory, papryka, ryz plus kilka innych dodatków tworzy coś na kształt paprykarza 2.0 (jak to w dzisiejszych czasach się określa ulepszone rzeczy). Gorąco polecam nawet osobom, które nie przepadają za tuńczykiem z puszki.

Składniki:

  • tuńczyk z puszki w dużych kawałkach około 200g
  • 1 duża świeża papryka
  • 2-3 średnie dojrzałe pomidory
  • 3/4 szklanki ugotowanego ryżu
  • 1 duża cebula
  • 1-2 ząbki czosnku
  • kilka listków tymianku i oregano i rozmarynu
  • 1 łyżeczka z brzuszkiem słodkiej papryki mielonej
  • szczypta chilli lub kawałeczek posiekanej ostrej papryczki (opcjonalnie)
  • płaska łyżeczka suszonych ziół prowansalskich
  • 1 łyżka oleju lub klarowanego masła do smażenia
  • 2-3 łyżki oleju lnianego lub rzepakowego tłocz. na zimno
  • sól i cukier do smaku

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak zrobić paprykarz z tuńczyka i świeżych warzyw przypisano następujące tagi:

ryby paprykarz paprykarz przepis przepis na paprykarz domowy paprykarz paprykarz z tuńczyka

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić paprykarz z tuńczyka i świeżych warzyw skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...