Jak zrobić pastę pomarańczową do deserów i tortów

Poradnik dodany przez: Mceno00 13 Oct, 2013 - Ciasta i torty
6437 0

Skórka pomarańczowa jest głównym składnikiem pasty pomarańczowej którą wykorzystamy w kolejnym poradniku. Nie jest trudna do zrobienia a dodaje naprawdę ciekawego smaku do tortu który zrobimy i do innych deserów. Taką pastę pomarańczową robi się podobnie jak kandyzowaną skórkę pomarańczy. Przepis opiera się praktycznie na gotowaniu i mieleniu mikserem. Ale jest to niezbędne aby zrobić tor pomarańczowy, który zobaczycie w kolejnym poradniku.

Ale taka pasta pomarańczowa to nie tylko dodatek do tortu. Także wykorzystać ją można przy różnych deserach, np. przy babeczkach lub do wykorzystania jest w ciastach. Zresztą po jej zrobieniu i spróbowaniu sami zdecydujecie gdzie tu jeszcze można wykorzystać ten przepis i taką masę pomarańczową. Można nawet powiedzieć, ze jest to swego rodzaju przecier z pomarańczy

Zapraszam do sprawdzenia mojego profilu na którym znajdziecie sporo innych słodkich i nie tylko przepisów na różne ciasta, torty, desery i obiady. 

Składniki:

  • Skórka z pomarańczy
  • Woda
  • Cukier

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak zrobić pastę pomarańczową do deserów i tortów przypisano następujące tagi:

ciasta i torty warzywa i owoce skórka pomarańczowa pasta pomarańczowa jak zrobić pastę pasta do deserów przecier z pomarańczy kandyzowanie skórki

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić pastę pomarańczową do deserów i tortów skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...