Twoja przeglądarka nie obsługuje Adobe Flash Player
Zainstaluj go tutaj:

Jak zrobić pastę z makreli i twarogu

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Sosy
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 10.10.2018 / 08:00
  • Odsłony: 215
  • Ocena: 0.00
  • Głosy: 0
  •  

Poradnik dodany przez:

ugotowana

Do poradnika jak zrobić pastę z makreli i twarogu przypisano następujące tagi:

Czasem szukamy prostego sposobu na zrobienie pysznej kanapki. Dobrym wyborem może być wykonanie pasty z makreli. Oczywiście potrzebna będzie wędzona makrela. Przepisy na pasty są banalnie łatwe i każdy może je wykonać. Proste przepisy na pasty nie wymagają umiejętności gotowania. Jedyne, co potrzebne do pasty rybnej i wymagające ugotowania, to jajko. Na samym początku do miski wkładamy pokruszony twaróg. Przepisy na pastę rybną z dodatkiem twarogu wymagają jeszcze stworzenia sosu. Po zmieszaniu składników takich jak twaróg, wędzona makrela i jajko, konieczne jest wykonanie sosu. Sosy tworzy się z połączenia majonezu i ketchupu. Ta mikstura dodawana jest do pozostałych składników. Oczywiście pasta z makreli wymaga jeszcze doprawienia. W ruch idą zatem sól i pieprz. Aby pasta nie tylko smakowała wyjątkowo, ale również prezentowała się świetnie warto dodać jeszcze zieloną cebulkę. Taki specjał można jeść zarówno na chlebie, jak i na bułkach. Nie jest najbardziej dietetyczny, ale z pewnością jest pyszny i to doskonały wybór na codzienne i świąteczne śniadanie. Taką pastę rybną można przygotować bardzo szybko, co jest dużym atutem. To doskonały wybór również na organizowany rodzinny piknik. Taką kanapką na pewno nikt nie pogardzi. Przepisy ekspresowe są świetnym rozwiązaniem dla osób zapracowanych, które nie mają codziennie ani czasu ani ochoty zabierać się za gotowanie. Taka kanapka z pastą może dodać sporo energii. Warto pamiętać jednak, by do sosu nie dodawać zbyt dużo majonezu. Mniej kaloryczną alternatywą może być jogurt wymieszany ze śmietaną i ketchupem. Warto korzystać z najlepszych rozwiązań.

Wpadnij na kanał na YT: https://www.youtube.com/channel/UCiWXI8XDS4lEBwqWi-enu0A

  • SKŁADNIKI

  • 250 g twarogu
  • 1 wędzona makrela
  • 4 jajka
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 łyżka keczupu
  • sól i pieprz
  • Żródło: https://przepisyjoli.com/2018/09/pasta-makreli-twarogu-latwy-przepis/

Kategoria: Sosy

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić pastę z makreli i twarogu skomentowało 0 osób.

Pozostało 1500 znaków