Jak zrobić pastę z twarogu i ryby w błyskawiczny sposób

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Ryby
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 20.12.2013 / 17:36
  • Odsłony: 13 389
  • Ocena: 5.00
  • Głosy: 1
  •  

Poradnik dodany przez:

Mceno00

Do poradnika jak zrobić pastę z twarogu i ryby w błyskawiczny sposób przypisano następujące tagi:

Pewnie każdy z was się zastanawia nieraz co by tu zrobić z twarogiem, do czego go dodać i w ogóle jak go zjeść. Sam twaróg nie ma wyjątkowego smaku dlatego trzeba coś z nim zrobić. Tym bardziej, że twaróg jest zdrowy ale ciągłe jedzenie go w ten sam sposób szybko się nudzi.

Twaróg to wartościowy produkt, szczególnie dla młodszego pokolenia, które potrzebuje mnóstwa białka. A to połączenie twarogu i ryby wędzonej jest bardzo dobrym źródłem cennych wartości. Poza tym przykładowo na śniadanie ciągle jemy to samo. Najbardziej niezniszczalne dania to jajecznica, kanapka z wedliną i parówki. No może jeszcze płatki z mlekiem. A tutaj macie sposób na coś innego co będzie pasować do śniadania. Twaróg z podwędzaną rybą stworzą na pyszną pastę na kanapki, która będzie świetnym urozmaiceniem naszych codziennych porannych posiłków. 

Każdy kto nie raz zastanawia się nad tym co na śniadanie przygotować niech zainteresuje się tym przepisem. A do takiej pasty na kanapki użyjcie dowolnej wędzonej ryby. Mogą to być sardynki, szprotki, czy makrela.

  • SKŁADNIKI

  • około 150 gram dowolnej podwędzanej ryby
  • 150 gram twarogu półtłustego
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka chrzanu
  • pęczek szczypiorku
  • sól i pieprz do smaku

Kategoria: Ryby i owoce morza > Ryby

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić pastę z twarogu i ryby w błyskawiczny sposób skomentowało 0 osób.

Pozostało 1500 znaków