Farsz drobiowy to tak naprawdę uniwersalny przepis, ponieważ taki farsz drobiowy można wykorzystać do zrobienia pasztetu drobiowego, jako farsz do pierogów czy też będzie świetnie smakował kiedy zostanie użyty jako farsz do krokietów (tutaj sprawdzone i polecam).
Pasztet z wątróbek drobiowych to główny przekaz i cel tego filmu. Jednak ten farsz tez przyda się bardzo mocno w kolejnym przepisie w którym zobaczycie sposób zrobienia rolady drobiowej. Ale to później.
Farsz drobiowy i jego smak zależy w głównej mierze od sposobu przygotowania wątróbek drobiowych więc kiedy będziecie się nimi zajmować to uważajcie aby ich nie przypalić. Tylko lekko mamy je podsmażyć. To samo dotyczy podsmażania cebuli. Nie może nam się przypalić.
Ten przepis też może być pomysłem na zrobienie pasztetu drobiowego wielkanocnego, jeżeli jest u was taka tradycja. A jeżeli nie chcesz robić samego pasztetu to zrób farsz i w kolejnym odcinku zrobisz świetną domową wędlinę, czyli roladę drobiową. Zapraszam do przepisu